Acupunctuurpraktijk BloemGesloten (ma 9.00 - 21.00)

Toon openingstijden

acupuncturisten - Acupunctuurpraktijk Bloem - kaartoverzicht

Acupunctuurpraktijk Bloem

Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese Geneeskunde, waarvan men in het “Westen” tegenwoordig steeds meer het nut en de effectiviteit van inziet.

Bij veel chronische, maar ook acute klachten kan acupunctuur toegepast worden.
Bijvoorbeeld wanneer u:
niet verder komt binnen de reguliere geneeskunde.
het “gewoon” vindt dat u klachten heeft.
vage klachten heeft, die de huisarts afdoet met “leer er maar mee te leven”.
zelf het vermoeden heeft dat er verbanden zijn tussen uw klachten en eventuele oorzaken.
Toch liever zonder medicijnen slikken verder wil leven (uiteraard ALTIJD in overleg met uw behandelend arts!!!)
 
Mijn manier van werken is : alle tijd en aandacht voor u en uw hulpvraag, mijn praktijk is geen commerciële instelling waarbij er met meerdere cliënten tegelijk gewerkt wordt.
------------------------------------------------------------
Acupunctuur is een vorm van geneeskunde, gestoeld op de vijfduizend jaar oude Traditionele Chinese Geneeskunde. 
Deze vorm van geneeskunde is gebaseerd op het evenwicht van de energieën in de mens. Men ontvangt energie door het erfelijk materiaal, het inademen van lucht, het eten van voedsel en het contact met de aarde.

De mens is een systeem dat opgebouwd is uit verschillende soorten energie. Het Hart, de Lever, de Longen, den Nieren enz. hebben elk hun eigen taak). Deze systemen hebben elk hun eigen energie met bijbehorende energie-banen, de meridianen. De balans tussen al deze energieën kan verstoord zijn. Soms is dat een beetje (een verkoudheid of griepje), maar er kan ook een langdurige verstoring zijn (diabetes, chronische rugklachten, hart-en vaatziekten)

Lichaam en geest staan in wederkerige relatie tot elkaar: een gezonde geest zorgt voor een gezond lichaam en zo zal een gezond lichaam zorgen voor een gezonde geest. Langdurige, heftige (negatieve) emoties zoals woede, angst, verdriet, zorgen, piekeren en tobben zorgen voor verstoring van de energiebalans. Omgekeerd zal een langdurige uitputting van het lichaam zorgen voor een uitgeputte geest (burn-out). 

Veel klachten ontstaan door onbalans en kunnen  met acupunctuur verholpen worden. In de reguliere medische wereld richt men zich voornamelijk op het bestrijden van symptomen, terwijl in de Chinese Geneeskunde men zich eveneens richt op de oorzaak van deze symptomen, de onbalans. Tevens richt de Chinese Geneeskunde zich op de mens als geheel, dus lichaam EN geest.

AANDOENINGEN
Alle vormen van pijn, tintelingen, gevoelloosheid, zwellingen, huidproblemen zijn gevolgen van het niet vrij kunnen stromen van de energie. Maar ook geestelijke problemen zoals boosheid, opgejaagd gevoel, irritatie, neerslachtigheid, angst en frustratie zijn vaak het gevolg van stagnatie van energie.

                                                                                      
PSYCH-K/The LOVE Method
Na het voltooien van de opleiding tot acupuncturist heb ik cursussen Psych-K  gevolgd (Basic, Advanced en Divine) bij Marina Riemslagh in België.  

Een mens is opgebouwd uit (bewuste en onbewuste) overtuigingen. Die kunnen soms erg nuttig zijn, maar soms kunnen ze ook erg belemmerend werken. Een heel eenvoudige, snelle methode om deze belemmerende overtuigingen om te zetten naar behulpzame overtuigingen is The LOVE Method (klik voor meer informatie).
Wanneer iemand er van overtuigd is dat zijn gezondheid zal verbeteren zal hij of zij sneller herstellen dan iemand die ervan overtuigd is dat ”het toch wel weer niet zal lukken”. Psych-K zag ik dus als een prachtige aanvulling op werk als acupuncturist.

Psych-K werkt ook heel goed bij klachten die medisch niet te verklaren zijn, bijvoorbeeld fibromyalgie en CVS (Chronisch vermoeidheidssyndroom), stress, spanningshoofdpijnen, slapeloosheid etc.
 
Psych-K is ook geschikt voor kinderen met onverklaarbaar gedrag, angsten en/of ziekteverschijnselen.

Services

  • Behandeling op afspraak en indien nodig aan huis

Openingstijden

Gesloten
Opent vandaag om 9.00
maandag9.00 - 21.00
dinsdag9.00 - 21.00
woensdagGesloten
donderdag9.00 - 21.00
vrijdag9.00 - 21.00
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast

Deze opmerking is verwijderd

Adres- en contactgegevens

Acupunctuurpraktijk Bloem
Hazenhoeve 41
6721 LA Bennekom

+31 (0)640240967

Deel deze pagina

Acupunctuurpraktijk+Bloem img