Chinese Acupunctuurpraktijk YaoGeopend tot 18.00

acupuncturisten - Chinese Acupunctuurpraktijk Yao - kaartoverzicht

Chinese Acupunctuurpraktijk Yao

Dokter Yao, lid van N.V.A, heeft in zijn vaderland China de volledige opleiding voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) voltooid. In ruim 7 jaar studeerde hij af in Nanjing en verwierf hij zijn bevoegdheid als internist. Naast zijn opleiding deed hij gedurende meer dan 20 jaar praktijkervaring op in ziekenhuizen in China. Ook was hij praktiserend TCG-Dokter en docent aan het Beijing College voor Acupunctuur. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Chinees. Dokter Yao is goed in het behandelen van pijnklachten en stress m.b.v. acupunctuur en moxibusie. Voor wat ingewikkelder klachten zoals huidziektes, spijsverteringsproblemen, gynaecologische problemen gebruikt hij Chinese kruiden om de patiënten effectiever te kunnen helpen. Daarom houdt een behandeling in zijn kliniek meer in dan alleen het toepassen van acupunctuur.

De TCG bestaat uit veel verschillende elementen. Therapeuten hebben de keuze uit het voorschrijven van kruiden en diëten en het beoefenen van verschillende vormen van massage, zoals tuina, cupping (bolvormige glazen worden verwarmd en met de opening op de huid gezet) en de zogenaamde Guasha. Het meest bekende onderdeel uit de TCG is natuurlijk de acupunctuur.
Acupunctuur maakt gebruik van beïnvloeding van de acupunctuurpunten van het lichaam met naalden of met moxa, een specifiek kruid dat in een bolletje wordt gekneed en vlakbij het te behandelen punt wordt gebrand. Andere vormen waarbij de acupunctuurpunten worden gestimuleerd zijn bijvoorbeeld de tuina (Chinees) en de shiatsu (Japans).
Acupunctuur is een onderdeel van deTCG die al duizenden jaren wordt toegepast. Volgens de filosofie van de TCG krijgt ieder mens bij de geboorte een bepaalde hoeveelheid energie mee. Die energie is nodig om te kunnen leven en actief te zijn. Hij stroomt door het lichaam langs kanalen, die meridianen worden genoemd. Deze zijn zowel met elkaar als met de organen en de geest verbonden. Ze vormen als het ware een web in het lichaam. Als de energiestroom wordt verstoord, ontstaan er ziektes. Zo’n verstoring in de energetische huishouding kan optreden door invloeden van buitenaf (b.v. virussen, wind, kou, hitte, vochtigheid), door trauma's, overbelasting en/of heftige emoties (verlies van een geliefd persoon, angsten) of grote zorgen. Door bepaalde punten op de meridianen te prikkelen met naalden kan de energie weer gaan stromen en kan de balans worden hersteld.

Services

  • Alleen op afspraak
  • Bel ons (070 3460280) of vul het contactformulier in en wij nemen contact met u

Openingstijden

Open
Sluit om 18.00
maandagGesloten
dinsdag9.00 - 18.00
woensdag9.00 - 18.00
donderdag9.00 - 18.00
vrijdag9.00 - 17.00
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De acupunctuur-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Chinese Acupunctuurpraktijk Yao
Laan van Meerdervoort 316
2563AM Den Haag

+31 (0)70 3460280

Deel deze pagina

Chinese+Acupunctuurpraktijk+Yao img