Acupunctuur Franeker A Osinga

Acupunctuur Franeker A Osinga

Acupunctuur Frankeer is opgericht door Age Osinga (1970)

Door de jaren heen heb ik binnen diverse velden van de gezondheidszorg gewerkt. Inmiddels ben ik ruim 15 jaar werkzaam in de bedrijfsgezondheidszorg (arbodienstverlening).

In tussen bleef het praktijkwerk, het meer directe werken met mensen, trekken. Mijn interesse voor Chinese geneeswijzen is in een stroomversnelling gekomen nadat ik in 2003 een 1 jarige basis cursus Chinese geneeswijzen had gevolgd. Ik ben in 2004 gestart met een opleiding in Tradionele Geneeswijze (TCM) aan Academie Qing-Bai, en ben in 2008 afgestudeerd in acupunctuur.

Via bijscholingen ben ik me meer gaan richten op de klassieke (authentieke) acupunctuur zoals deze gedurende 5.000 jaar is ontwikkeld in China. Er worden slechts enkele punten aangeprikt. Dit is één van de verschillen tussen klassieke en moderne TCM acupunctuur.

Als acupuncturist ben ik lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). Lidmaatschap van de NVA staat borg voor een gedegen opleiding en continue ontwikkeling binnen het vakgebied. Ik volg regelmatig bijscholingen. Voor verzekeraars is het lidmaatschap van de NVA vaak een voorwaarde voor vergoedingen voor acupunctuurbehandelingen.

Acupunctuur is een klassieke behandelmethode en steunt op het inzicht dat klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Acupunctuur werkt vanuit een holistische benadering
van de mens; de acupuncturist herstelt een verstoorde energiebalans.
Deze verstoring kan veroorzaakt worden door interne problemen of door een verstoorde wisselwerking tussen u en factoren uit de omgeving. Dat deze methode werkt, blijkt uit cijfers van de Wereld Gezondheidsorganisatie.
Om verstoringen te herstellen, plaatst de acupuncturist, na een diagnose, dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam. Daar voelt u doorgaans vrijwel niets van. Daarnaast beschikt de acupuncturist over aanvullende technieken en kunt u soms dieet adviezen krijgen.
De acupuncturist kan het lichaam vaak zo goed reguleren, dat het energie-evenwicht zich blijvend herstelt. Uw klachten verminderen sterk of verdwijnen volledig. Acupunctuur kan ook dienen als symptoombestrijdende of pijnstillende therapie, bijvoorbeeld als lichaamsfuncties door een ongeval onherstelbaar verstoord zijn.

Services

  • Alleen op afspraak

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De acupunctuur-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Acupunctuur Franeker A Osinga
Zuiderkade 3
8801MJ Franeker

+31 (0)6 14601827

Deel deze pagina

Acupunctuur+Franeker+A+Osinga img