Acupunctuur R Yntema

Acupunctuur R Yntema

Acupunctuur bestaat al eeuwenlang en is de belangrijkste vorm van geneeskunde in China en omliggende landen. Het heeft zich in een periode van zo'n drie tot vierduizend jaar ontwikkeld. Een ontwikkeling welke nog steeds doorgaat: in China maar ook in het Westen,waar sinds de introductie in de zeventiger jaren van de vorige eeuw veel belangstelling is voor acupunctuur. Momenteel wordt acupunctuur bij eenderde van de wereldbevolking toegepast.

Acupunctuur gaat ervan uit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar, een zienswijze die ook in het Westen steeds meer terrein begint te winnen. Naast erfelijke factoren bepaalt dat drieluik de mate van gezondheid en het ontstaan van ziekte. Vaak wordt acupunctuur een alternatieve geneeswijze genoemd, maar door alle wetenschappelijk onderzoek, waarbij de werkzaamheid van de acupunctuur steeds meer aangetoond wordt,beschouwt men het steeds meer als een additieve geneeswijze : een aanvulling op de Westerse geneeskunde.

WAT DOET ACUPUNCTUUR?

De energie, welke het lichaam uit onze voeding en ademlucht kan verkrijgen, circuleert via energiebanen door het lichaam. Deze energiebanen worden meridianen genoemd en de hoofdmeridianen worden genoemd naar het orgaan waarmee ze in contact staan. Daarnaast bestaan nog een aantal andere meridiaan systemen, met een specifieke taak. Deze meridianen vormen samen een complex netwerk, waarin energie elke dag, als in een constante golfbeweging, naar alle delen van het lichaam wordt doorgegeven.

In een gezonde situatie is de energie in de mens in evenwicht. Ziekte treedt op, wanneer de natuurlijke balans van dit evenwicht verstoord raakt. Normaal gezien is het menselijke lichaam in staat deze disbalans te herstellen. Wanneer dit echter niet (helemaal) lukt, dan kan het gebruik van acupunctuur de helpende hand bieden. Acupunctuurpunten liggen op de meridianen. Door middel van het stimuleren van deze punten met hele dunne naaldjes kan de acupuncturist invloed uitoefenen op het stromen van energie door het lichaam.

Services

  • Alleen op afspraak

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De acupunctuur-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Acupunctuur R Yntema
Parkstraat 11
9001AS Grou

+31 (0)566 624644

Deel deze pagina

Acupunctuur+R+Yntema img