Van Nordheim-Gaarkeuken Acupunctuur

Gesloten op zondag

Toon openingstijden

acupuncturisten - Van Nordheim-Gaarkeuken Acupunctuur - kaartoverzicht

Van Nordheim-Gaarkeuken Acupunctuur

Heleen van Nordheim-Gaarkeuken is afgestudeerd fysiotherapeute sinds 1974 en afgestudeerd acupuncturiste vanaf 1977. Tot 1998 heb ik beiden beroepen uitgeoefend. Naar aanleiding van mijn snel groeiende praktijk voor acupunctuur heb ik mij volledig op de acupunctuur behandelingen gericht.

De studie acupunctuur heb ik gevolgd aan de Anglo-Dutch College of Acupuncture. Dit opleidings instituut geeft haar studenten les volgens de klassieke Chinese gezondheidsleer. Deze stroming is gebaseerd op de oude boeken uit het Chinese keizerrijk. Door Japanse overheersing van China zijn deze boeken bewaard gebleven. Met deze vorm van acupunctuur, waarbij niet alleen symptoom (klacht) gericht gewerkt wordt maar de kern en oorzaak van de klacht behandeld, heb ik ruim dertig jaar werkervaring. Vanaf 1977 behandel ik mensen, met uiteenlopende klachten, succesvol via deze wijze van acupunctuur.

Ter ondersteuning van de diagnostiek maak ik gebruik van Touch for health. Touch for Health maakt gebruik van bepaalde reflexpunten, ontdekt in het Westen en correctietechnieken uit de acupunctuur en acupressuur afkomstig uit de Chinese geneeskunde.

Ik ben uiteraard lid van de Nederlandse Verening van Acupunctuur en heb een BIG registratie (=erkent als zorgverstrekker door het Nederlandse zorgsysteem)

Doelstelling van een behandeling volgens de klassieke acupunctuur methodiek is het bereiken van een nieuw evenwicht in energie met als gevolg veel minder of het verdwijnen van de klacht(en). Deze benadering is gericht op de totale mens en stelt mij daarmee in staat om naast lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, buikklachten en spierklachten, ook psychische klachten die zich lichamelijk (somatisch) uiten te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn; overspannenheid, burn-out, angstgerelateerde klachten zoals fysieke klachten ten gevolge van psychische trauma’s. Vaak vind een dergelijke behandeling plaats in combinatie met een psycholoog en/of psychiater.

Naast acupunctuur zet ik ook westerse kruiden in op de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij mijn kennis als Orthomoleculair voedingsdeskundige onmisbaar is.

Services

  • Alleen op afspraak
  • Acupunctuur
  • Chinese geneeskunde
  • Fysiotherapie

Openingstijden

Gesloten
Opent morgen om 9.00
maandag9.00 - 19.45
dinsdag9.00 - 19.45
woensdag9.00 - 19.45
donderdag9.00 - 19.45
vrijdag9.00 - 19.00
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De acupunctuur-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Van Nordheim-Gaarkeuken Acupunctuur
Oosterhulst 38
7711BG Nieuwleusen

+31 (0)6 13911382

Deel deze pagina

Van+Nordheim-Gaarkeuken+Acupunctuur img