Friesland

Gesloten (ma 08.30 - 09.30)

Toon openingstijden

acupuncturisten - Friesland - kaartoverzicht

Friesland

Bij homeopatische behandeling van aandoeningen gaat het erom het zelfgenezend vermogen te stimuleren. Het middel dat het zelfgenezend vermogen kan activeren is het middel dat het best bij iemand past volgens het similia-principe. Welk middel dat is, is individueel verschillend. Welk middel iemand krijgt bij een bepaalde aandoening verschilt dan ook van persoon tot persoon.

In de klassieke homeopathie valt daardoor geen kant-en-klaar lijstje te geven bij welke aandoeningen het zelfgenezend vermogen met enige hulp tot genezing in staat is en in hoeverre, en bij welke aandoeningen alleen verlichting mogelijk is.

De mogelijkheid om met hulp van homeopathie te genezen en het tempo waarin dit gebeurt hangt af van een aantal dingen, zoals vitaliteit van de patiƫnt, de duur en aard van de klacht, ziekte-onderhoudende omstandigheden, het voorgeschreven middel en de potentie, enzovoorts. Een acute klacht kan o.h.a. sneller verdwijnen dan een klacht die iemand al jaren heeft. Het effect en de duur van een behandeling verschilt van persoon tot persoon.

Niet alles kan met homeopathie worden genezen, al merken patiƫnten met een ziektebeeld dat niet (meer) ten goede gekeerd kan worden vaak wel een verbetering van hun kwaliteit van leven met hulp van homeopatische behandeling.

Volgens de beroepsvereniging NVKH kan gesteld worden dat homeopathie succesvol kan worden toegepast bij uiteenlopende ziekten en klachten zolang de ziekte nog in een omkeerbaar stadium is, d.w.z. zolang er nog geen onomkeerbare weefselbeschadiging heeft plaatsgevonden.(8). Voorwaarde is dan wel dat het meest gelijkende middel wordt toegediend. Het meest gelijkende middel vinden is een vak apart. Bij de NVKH geregistreerde homeopaten hebben zich hier gedurende een 5- tot 6-jarige opleiding in gespecialiseerd.

Openingstijden

Gesloten
Opent vandaag om 8.30
maandag8.30 - 9.30
dinsdagGesloten
woensdag8.30 - 9.30
donderdag8.30 - 9.30
vrijdag8.30 - 9.30
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De acupunctuur-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Friesland
Domela Nieuwenhuisweg 105
9245VD Nij Beets

+31 (0)512 462077

Deel deze pagina

Friesland img