Acupunctuur en Homeopathiepraktijk PF Hoogmoed arts

Acupunctuur en Homeopathiepraktijk PF Hoogmoed arts

Welkom op de website van Ruth Doomernik, praktijk voor klassieke homeopathie en acupunctuur. Op deze website kunt u informatie vinden over klassieke homeopathie en acupunctuur, over mijn praktijk en over mij, Ruth.

Klassieke Homeopathie en Acupunctuur vallen onder de natuurgeneeswijzen. Natuurgeneeswijzen gaan uit van de eigen geneeskracht van de mens. Met natuurgeneeswijzen willen we deze eigen geneeskracht met een minimale prikkel stimuleren, waardoor allerlei klachten overwonnen kunnen worden. Als klassiek homeopaat en acupuncturiste kijk ik met een holistische visie naar de hele mens, dat wil zeggen uitgaand van de mens als geheel (lichaam en geest) in zijn omgeving.

Ik kijk graag met u mee wat er gedaan kan worden om uw gezondheid te verbeteren.
Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De Traditionele Chinese Geneeskunde stoelt op eeuwen oude wortels en gaat terug tot ver voor onze jaartelling. In de Traditionele Chinese Geneeskunde zien we duidelijk verbanden tussen processen in het lichaam en de natuur. Acupunctuur is één van de bekendste behandelmethoden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

De TCG heeft als uitgangspunt dat aan iedere lichamelijke, emotionele of mentale stoornis een zogenaamde energetische disbalans ten grondslag ligt. Deze energetische onbalans kan ontstaan door externe invloeden, emoties, leefwijzen en/of een zwakke basisconstitutie. Chinees gezien kan er in het lichaam een evenwicht verstoord zijn in het Yin en Yang, maar ook in de Vijf Elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water).

Doel van een behandeling is om het evenwicht in de meridianen –de kanalen waar onze energie (Qi) doorstroomt– te herstellen, waardoor klachten verminderen. Elke meridiaan is verbonden met één of meerdere organen. Op de meridianen bevinden zich de acupunctuurpunten, die elk een specifieke invloed hebben op de stroom van de Qi in de meridianen. Tijdens de behandeling gaan we kijken naar de onbalans die de klachten veroorzaakt. Door met een heel dun (wegwerp) naaldje de acupunctuurpunten aan te prikken kunnen we een tekort, teveel of een blokkade van de Qi in de meridianen herstellen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van moxa, cupping en / of adviezen over leefwijze.

Services

  • Alleen op afspraak

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De acupunctuur-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Acupunctuur en Homeopathiepraktijk PF Hoogmoed arts
Philips de Goedestraat 15
5216AD 's-Hertogenbosch

+31 (0)73 6895965

Deel deze pagina

Acupunctuur+en+Homeopathiepraktijk+PF+Hoogmoed+arts img